Studiekeuzecoaching

Je beroepsopleiding of studie moet je al heel jong kiezen. De meeste jongeren kennen zichzelf dan nog niet goed. Om een keuze te maken beginnen veel jongeren bij het aanbod: opleidingen bekijken en open dagen aflopen. Studiekeuzecoaching helpt jongeren om eerst naar zichzelf te kijken.

Met de studiekeuzecoaching van de blauwe uil ontdek je wat voor jou belangrijk is, waar jij blij van wordt, welke unieke talenten je hebt. Vanuit die zelfkennis kun je een betere keuze voor een opleiding maken.

Studiekeuzecoaching is geschikt voor eindexamenleerlingen, jongeren die na de middelbare school een tussenjaar nemen, of jongeren die tijdens hun vervolgopleiding ontdekken dat ze niet op de goede plek zitten.

Opzet studiekeuzecoaching

Je start met een persoonlijk intakegesprek en hebt daarna ongeveer vijf individuele coachingsgesprekken waarin je de verschillende opdrachten doet om te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Onderdeel hiervan is ook een officiële beroepskeuzetest. Ook tussen de gesprekken door krijg je opdrachten om thuis te doen. Meer lees je in de Flyer Studiekeuzeprogramma Vleugels.

‘Als je denkt dat je te klein bent om een verschil te maken,
probeer dan eens om met een muskiet te slapen’

~Dalai Lama~