Over mij

Mijn naam is Els van Dam. Ik woon in Bennekom, ben getrouwd met Hans en moeder van twee dochters. Mijn hart ligt bij persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Naast mijn werk als regiocoördinator bij een coöperatie voor zorgboerderijen (en hiervoor als beleidsmedewerker bij een gemeente) bied ik sinds 2013 coaching. Ik begeleid mensen die het gevoel hebben vast te lopen in werk en/of privé om te herontdekken wat voor hen waardevol is en waar zij blij van worden. En om onbewuste denk- en gedragspatronen die zich door eerdere ervaringen gevormd hebben bewust te maken en om te buigen waar ze belemmerend werken. Dit opent nieuwe mogelijkheden om meer te leven zoals echt bij je past en vrijer en krachtiger te bewegen.

Werkwijze

Ik werk met verschillende methodes, afhankelijk van wat iemand prettig vind. Ik heb een voorliefde voor werkvormen die het denken en praten even achterwege laten, en ruimte geven aan het innerlijk voelen en weten. Bijvoorbeeld door een creatieve opdracht te maken of een vraag/knelpunt in de ruimte op te stellen. Zo kom je tot krachtige nieuwe inzichten.

Naast coaching start ik in september 2019 met Sketch Up! Wekelijks creatief aan de slag met tekenen, schilderen, collages, enz. Het creëren van persoonlijke werkstukken maakt dat je je eigenheid ervaart, jezelf tot expressie brengt en je bron van creativiteit weer laat stromen. In Sketch Up! komen mijn passie voor ontwikkeling van mensen en mijn liefde voor tekenen en kunst samen.

Wat anderen over mij zeggen

Mijn stijl is betrokken en resultaatgericht. Van coachees krijg ik als feedback dat ik rust en ruimte bied, doorvraag naar de kern van de vraag en bijdraag aan verheldering en inzicht. Ik doe hun vertrouwen in eigen kunnen groeien.

Coachee (42 jaar): “Els was geïnteresseerd in mij als mens en invoelend. Ze was rustig en bood een sfeer van vertrouwen, waardoor ik open kon zijn in de gesprekken. Door middel van vragen en opdrachten heb ik geleerd waar mijn gevoelens en gedachten vandaan komen en hoe ik ze kan ombuigen. Ik ben in het dagelijks leven nu bewuster bezig met wat ik belangrijk vind.”  

Coachee (24 jaar): “Ik ben enorm geholpen. Het is voor mij duidelijker wie ik ben en wat mijn talenten zijn. Het heeft mij een helder doel gegeven. Els luistert en vraagt door naar de kern. Ze geeft niet zomaar haar mening, dat is voor mij heel leerzaam geweest.”

De blauwe uil

De blauwe uil symboliseert voor mij de bron van wijsheid die wij mensen allemaal in ons hebben. Het is naar mijn mening de kunst om je eigen wijsheid aan te boren, ermee in contact te blijven en van hieruit te leven.

Achtergrondinformatie opleiding en ervaring

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als medisch bioloog. Gaandeweg mijn loopbaan merkte ik dat ik het mensgericht werken miste. Ik heb toen de opleiding life- en loopbaancoach gevolgd bij Balansgroep (geaccrediteerd door de stichting post-HBO-onderwijs en gecertificeerd door de beroepsvereniging NOBCO). Daarnaast heb ik verschillende trainingen en workshops gevolgd rondom medewerkerstevredenheid, krachtbronnen, subpersoonlijkheden (voice dialogue) en systemisch werken. Mijn belangrijkste bron van ervaring is het leven zelf en wat ik meemaak en leer als partner, moeder, professional en gewoon als mens. Meer over mijn achtergrond en werkervaring vind je op mijn LinkedIn pagina.

 Alles in het leven is groeien
en vormt zich,
rijpt zoals de boom,
die zijn sapstroom niet stuwt
en rustig in de lentestormen staat,
zonder de angst
dat er straks geen zomer zal komen.

– naar Rainer Maria Rilke