Over mij

Mijn naam is Els van Dam. Ik woon in Bennekom, ben getrouwd met Hans en moeder van twee dochters. Mijn hart ligt bij persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Naast mijn werk als regiocoördinator bij een coöperatie voor zorgboerderijen (en hiervoor als beleidsmedewerker bij een gemeente) bied ik sinds 2013 coaching. Ik vind het inspirerend om mensen te begeleiden bij het herontdekken van hun wensen, talenten en mogelijkheden. En om te merken hoe zij van hieruit groeien en krachtiger worden.

Mijn stijl is betrokken en resultaatgericht. Van coachees krijg ik als feedback dat ik rust en ruimte bied, doorvraag naar de kern van de vraag en bijdraag aan verheldering en inzicht. Ik doe hun vertrouwen in eigen kunnen groeien.

Coachee (2019): “Els was geïnteresseerd in mij als mens en invoelend. Ze was rustig en bood een sfeer van vertrouwen, waardoor ik open kon zijn in de gesprekken. Door middel van vragen en opdrachten heb ik geleerd waar mijn gevoelens en gedachten vandaan komen en hoe ik ze kan ombuigen. Ik ben in het dagelijks leven nu bewuster bezig met wat ik belangrijk vind.”  

Over de blauwe uil

De blauwe uil symboliseert voor mij de eigen wijsheid die mensen in zich hebben. Het is naar mijn mening de kunst om je eigen wijsheid aan te boren en van daaruit te leven.

CV

Ik ben opgeleid als life- en loopbaancoach bij Balansgroep (geaccrediteerd door de stichting post-HBO-onderwijs en gecertificeerd door de beroepsvereniging NOBCO). Daarnaast heb ik verschillende trainingen en workshops gevolgd rondom medewerkerstevredenheid, krachtbronnen, subpersoonlijkheden (voice dialogue) en systemisch werken. Mijn belangrijkste bron van ervaring is het leven zelf en wat ik meemaak en leer als mens, partner, moeder, werkende en coach. Meer over mijn achtergrond en werkervaring vind je op mijn LinkedIn pagina.

 Alles in het leven is groeien
en vormt zich,
rijpt zoals de boom,
die zijn sapstroom niet stuwt
en rustig in de lentestormen staat,
zonder de angst
dat er straks geen zomer zal komen.

– naar Rainer Maria Rilke