Over mij

Mijn naam is Els van Dam. Ik woon in Bennekom, ben getrouwd met Hans en moeder van twee dochters. Mijn hart ligt bij persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Naast mijn werk als regiocoördinator bij een coöperatie voor zorgboerderijen (en hiervoor als beleidsmedewerker bij een gemeente) bied ik sinds 2013 coaching. Ik begeleid mensen die het gevoel hebben vast te lopen in werk en/of privé om te herontdekken wat voor hen waardevol is en waar zij blij van worden. En om belemmerende denk- en gedragspatronen bewust te maken en om te buigen. Ik ben dankbaar als ik merk dat mensen zich hierdoor vrijer en krachtiger gaan voelen en hun leven meer inrichten zoals écht bij hen past.

Werkwijze

Ik werk met verschillende methodes, afhankelijk van wat iemand prettig vind. Ik heb een voorliefde voor werkvormen die het denken en praten even achterwege laten, en ruimte geven aan je innerlijke stem. Bijvoorbeeld door een creatieve opdracht te maken of een vraag/knelpunt in de ruimte op te stellen. Vooral voor mensen die ‘veel in hun hoofd zitten’ werkt dit erg goed. Zo kom je tot krachtige nieuwe inzichten.

Ik heb veel ervaring met hooggevoeligheid, overspannenheid en hoogbegaafdheid.

Naast coaching bied ik sinds september 2019 Sketch Up! Een wekelijkse creatieve les, waardoor je je eigenheid ervaart, jezelf tot expressie brengt en je inspiratie weer laat stromen. In Sketch Up komen mijn passie voor ontwikkeling van mensen en mijn liefde voor tekenen en kunst samen.

Wat anderen over mij zeggen

Mijn stijl is betrokken, analytisch en resultaatgericht. Van coachees krijg ik als feedback dat ik rust en ruimte bied, bijdraag aan verheldering en inzicht, en hun vertrouwen in eigen kunnen doe groeien. Hieronder lees je enkele reacties van coachees.

Coachee (42 jaar): “Els was geïnteresseerd in mij als mens en invoelend. Ze was rustig en bood een sfeer van vertrouwen, waardoor ik open kon zijn in de gesprekken. Door middel van vragen en opdrachten heb ik geleerd waar mijn gevoelens en gedachten vandaan komen en hoe ik ze kan ombuigen. Ik ben in het dagelijks leven nu bewuster bezig met wat ik belangrijk vind.”  

Coachee (24 jaar): “Ik ben enorm geholpen. Het is voor mij duidelijker wie ik ben en wat mijn talenten zijn. Het heeft mij een helder doel gegeven. Els luistert en vraagt door naar de kern. Ze geeft niet zomaar haar mening, dat is voor mij heel leerzaam geweest.”

Coachee (60 jaar): “Els wist op de juiste momenten goede vragen te stellen of tips te geven, waardoor ik een ander inzicht kreeg op mijn handelen of patronen. Ik heb hier baat bij en weet haar tips toe te passen op momenten dat ik me onzeker voel.”

Coachee (47 jaar): “Het coachtraject heeft me zekerder gemaakt. Ik doe er toe en kan ook wat. Mijn drijfveren, talenten en competenties zijn duidelijk naar voren gekomen. Ik vond Els professioneel maar ook betrokken, meevoelend. Ik heb me veilig gevoeld.”

De Blauwe Uil

De blauwe uil symboliseert voor mij de bron van lichtheid, vrolijkheid en wijsheid die wij als mensen in ons hebben. Het is de kunst om deze bron aan te boren, ermee in contact te blijven en van hieruit te leven.

Achtergrondinformatie opleiding en ervaring

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als medisch bioloog. Gaandeweg mijn loopbaan merkte ik dat ik meer mensgericht wilde werken. Ik heb toen de post HBO-opleiding life- en loopbaancoach gevolgd bij Balansgroep (gecertificeerd door de beroepsvereniging NOBCO). Daarnaast heb ik verschillende aanvullende trainingen en workshops gevolgd. Mijn belangrijkste bron van ervaring is het leven zelf en wat ik meemaak en leer als partner, moeder, professional en gewoon als mens.

Meer over mijn werkervaring vind je op mijn LinkedIn-profiel.

Nieuwtjes en achtergrondinformatie vind je op mijn facebook-pagina en in de nieuwsbrieven van De Blauwe Uil.

 Alles in het leven is groeien
en vormt zich,
rijpt zoals de boom,
die zijn sapstroom niet stuwt
en rustig in de lentestormen staat,
zonder de angst
dat er straks geen zomer zal komen.

– naar Rainer Maria Rilke