Coaching individueel

De vragen die jou nu bezighouden gericht oppakken

Ik bied verschillende vormen van coaching om samen antwoorden te vinden op jouw vragen en oplossingen voor de zaken waar je tegenaan loopt.

Werkwijze

Ik werk in de coaching met verschillende methodes, afhankelijk van wat iemand prettig vindt en voor hem/haar goed werkt. Ik heb een voorliefde voor werkvormen die het denken en praten even achterwege laten, en ruimte geven aan innerlijke, meer onbewuste, kennis. Dit geeft nieuwe invalshoeken, leidt tot diepere inzichten en opent wegen naar verandering. Dat doe ik via systemisch werken, waarbij je een vraagstuk opstelt in de ruimte en zo ervaart wat er anders kan. Ook zet ik creatieve werkvormen in, waarbij je beelden geeft aan wat je ervaart of verhalen gebruikt als spiegels voor je ervaringen.

Specialismen

Ik werk veel met mensen die:

  • veel voelen, o.a. bij hoogsensitiviteit/ HSP;
  • snel denken, o.a. bij bovengemiddelde begaafdheid;
  • last hebben van onrust, stress, overspannenheid of burn out;
  • lopen met motivatieproblemen, zingevingsvragen of bore out.

Ik richt me met name op mensen die de vreugde in het (werkende) leven even zijn kwijtgeraakt en willen terugvinden.

Sectoren waarin ik thuis ben zijn onderwijs en wetenschap, gemeentelijke overheden en zorg & welzijn.

Resultaten

Door de coaching leer je jezelf beter kennen, je (her)ontdekt je kracht én wat je in je ontwikkeling belemmert. Vaak heeft dit te maken met oude overtuigingen die je over jezelf hebt gevormd door eerdere ervaringen. In de coaching toets je deze overtuigingen en zet je er andere voor in de plaats die je vrijer maken.

Je nieuwe inzichten pas je toe in de praktijk van alledag. Zo bereik je persoonlijke groei vanuit jouw eigen wijsheid, wensen en mogelijkheden.

“We zijn geen slaaf van ons bestaan. We zijn vrij. Vrij zijn betekent in dit geval niets anders dan dat we een lichaam en een geest hebben en ons bestaan kunnen verheffen zodat we op een waardige wijze en met humor met de werkelijkheid kunnen omgaan.”  – Chögyam Trungpa, De weg van de krijger –