Creatie

De Blauwe Uil heeft een creatieve vleugel. Van daaruit organiseert ze lessen en workshops rondom zelfexpressie en creatieve groei. Voor actuele workshops kijk onder de tab actueel!

Wekelijkse lessen Sketch Up!

Lessen in corona-tijd: Tijdens de lockdownperiode zijn de Sketch Up lessen digitaal via Zoom. Je ontvangt vooraf de inloggevens, informatie over het onderwerp waarmee we aan de slag gaan en welke materialen je klaar kunt leggen. In de weken voor en na de lockdown is er een gecombineerde les in het atelier van Create Wise in Bennekom en via Zoom. Wil je graag naar het atelier komen dan kan dat met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Wil je liever thuis werken dan log je in via Zoom.

Sketch Up is een wekelijkse creatieve les voor volwassenen in Bennekom, gericht op ontspanning, plezier, zelfexpressie en groei.

We werken met verschillende technieken en materialen (aquarel, acryl, collage, ecoline, houtskool, paper art, potlood, …) aan de verbeelding van interessante thema’s. Zoals verlangen, donker en licht, kleur, etc…. Soms werken we een periode aan het verbeelden van een verhaal: een soort creatieve verhaalreis. Kortom, we maken levenskunst waardoor je groeit als mens en als kunstenaar.

De Sketch Up lessen zijn elke vrijdagmiddag van 15:30 tot 17:00 in het atelier van Create Wise in Bennekom. Instromen kan je op elk moment in het jaar, net als uitstromen trouwens (opzegtermijn van een maand). De lessen zijn voor beginnende en ervaren creatieve werkers interessant, omdat ieder op zijn eigen niveau kan werken. Kortom, ervaring en talent zijn geen vereiste. Zin in het (weer) laten stromen van je creativiteit is genoeg.

Wil je ervaren of Sketch Up iets voor jou is of heb je een vraag? Mail naar els@dbu-coaching.nl. Ik beantwoord je vragen graag, of we maken een afspraak voor een kennismaking.

Enkele reacties van cursisten:

“Sketch Up is voor mij het begin geweest van mijn artistieke loopbaan”

De afgelopen weken waren we gedurende de lessen van Sketch-up creatief aan de hand van het verhaal over Vasalisa de Wijze. Daarbij speelde de duiding door Clarissa Pinkola Est├ęs een belangrijke rol. We kregen fijne opdrachten van Els om zo de wijze lessen uit het verhaal op onszelf te betrekken. Ik heb hier fijn aan gewerkt en ik heb het als helpend en helend ervaren .”

‘Art is not always about pretty things. It’s about who we are, what happened to us, and how our lives are affected. ‘
~Elizabeth Broun~

Workshops creatieve expressie

Naast de wekelijkse Sketch Up lessen verzorg ik diverse creatieve workshops, zowel in het atelier van Create Wise Bennekom als online. Recente workshops waren: Samen tekenen Volwassene en Kind, Colour Yourself Bright, Paper Art Flowers en Birds, en Gelli Plate Printing. Sfeerimpressies en resultaten zie je hieronder en op mijn facebookpagina. Onder het tabblad actueel vind je de steeds de workshops die binnenkort plaatsvinden. Zie je nu geen workshops en heb je wel belangstelling, neem even contact met me op voor de mogelijkheden.

Workshop Gelli Plate Printen, oktober 2020
Workshop Paper Art Birds, juli 2020
Workshop Paper Art Flowers, juli 2020
Workshop Colour Yourself Bright, maart 2020
Online workshop Colour Yourself Bright, maart 2020
Workshop Samen Tekenen Volwassene en Kind, Tuin van Verbeelding, december 2019

Enkele reacties van deelnemers

Het was een fijne, inspirerende workshop. Ik ga er zeker nog even mee door, ben nog lang niet uitgespeeld met deze techniek.

Heb genoten van de workshop en liet mij inspireren door monoprinten bij mijn werk!

“Het was een leuke middag. Ieder op zijn/haar eigen wijze aan het werk.”

“Veel geleerd vanmiddag! Een inspirerende workshop”

“Ik vond het fijn om even met iets anders bezig te zijn. Heerlijk ontspannend.”

“Dit was een superdag, oma, ik heb het zo naar mijn zin gehad!” (workshop Samen Tekenen Volwassene en Kind)

“Wat een leuke workshop! Ik vroeg mijn dochter wat ze de volgende keer wilde doen als we weer wat samen gaan doen en ze zei: ‘Nog een keer naar juf Els’.(workshop Samen Tekenen Volwassene en Kind)