Coaching/begeleiding individueel

Heb je een persoonlijke vraag die je graag één op één bespreekt met een coach?

Ik bied persoonlijke coaching/begeleiding aan mensen die het gevoel hebben vast te lopen in werk of privé of die gewoon graag beter willen functioneren. Soms is er sprake van spanningsklachten, burn out of bore out, somberheid, gemis van doel en richting, of niet goed staande blijven in relatie tot anderen. Veel van mijn coachees zijn hooggevoelig en/of hoogbegaafd, maar dit geldt zeker niet voor iedereen.

Individuele coaching in coronatijd

Sinds invoering van de landelijke coronamaatregelen bied ik ook de mogelijkheid om een coachingsgesprek via telefonisch of via beeldbellen te voeren. Daarnaast blijft een persoonlijk gesprek in mijn praktijkruimte mogelijk, met inachtneming van de hygiënemaatregelen van het RIVM: geen ziekte in de nabije omgeving, de ruimte wordt schoongemaakt tussen de gesprekken door, we houden afstand en je neemt zelf pen en papier mee. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Aan de hand van de coachingsgesprekken en werkvormen die bij jou en je vraag passen leer je jezelf beter kennen. Je (her)ontdekt je kracht én ook wat je in je ontwikkeling belemmert. Vaak heeft dit te maken met oude overtuigingen die je over jezelf hebt gevormd door eerdere ervaringen. In de coaching toets je deze overtuigingen en zet je er andere voor in de plaats die je vrijer maken.

Je nieuwe inzichten pas je toe in de praktijk van alledag. Zo bereik je persoonlijke groei vanuit jouw eigen wijsheid, wensen en mogelijkheden.

Methodes waar ik uit put zijn systemisch werken, creatieve expressie en voice dialogue (meer lees je in deze Voice Dialogue toelichting).

Een coachingstraject bij De Blauwe Uil bestaat uit een intakegesprek en doorgaans vijf tot acht gesprekken van 1 à 1,5 uur.

‘Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen, daar ligt je roeping’
~Aristoteles~

Studiekeuzecoaching

Je beroepsopleiding of studie moet je al heel jong kiezen. Meestal ken je jezelf dan nog niet goed. Met de studiekeuzecoaching van De Blauwe Uil ontdek je wat voor jou belangrijk is, waar jij blij van wordt, welke unieke talenten jij hebt. Vanuit die zelfkennis kun je een betere keuze voor een opleiding maken.

Studiekeuzecoaching is geschikt voor eindexamenleerlingen, jongeren die na de middelbare school een tussenjaar nemen, of jongeren die tijdens hun vervolgopleiding ontdekken dat ze niet op de goede plek zitten.

Je start met een persoonlijk intakegesprek en hebt daarna ongeveer vijf individuele coachingsgesprekken waarin je verschillende opdrachten doet om te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Onderdeel hiervan is ook een officiële beroepskeuzetest. Tussen de gesprekken door krijg je opdrachten om thuis te doen. Meer lees je in de Flyer Studiekeuzeprogramma Vleugels.

‘Als je denkt dat je te klein bent om een verschil te maken,
probeer dan eens om met een muskiet te slapen’

~Dalai Lama~