Coaching individueel

Heb je een ontwikkelvraag die je graag één op één bespreekt met een coach?

Ik bied persoonlijke coaching aan mensen die het gevoel hebben vast te lopen in werk of privé. Dit uit zich bijvoorbeeld in spanningsklachten (of zelfs overspannenheid, burn out of bore out), somberheid, gemis van doel en richting, of niet goed staande blijven in relatie tot anderen. Veel van mijn coachees zijn hooggevoelig, maar dit geldt zeker niet voor iedereen.

Aan de hand van gesprekken en werkvormen die bij jou en je ontwikkelvraag passen leer je jezelf beter kennen. Je (her)ontdekt je drijfveren en je kracht én ook wat je in je ontwikkeling belemmert. Vaak heeft dit te maken met oude overtuigingen die je over jezelf hebt gevormd door eerdere ervaringen. In de coaching toets je deze overtuigingen en zet je er andere voor in de plaats die je vrijer maken.

Je nieuwe inzichten pas je toe in de praktijk van alledag. Zo bereik je persoonlijke groei vanuit jouw eigen wijsheid, wensen en mogelijkheden.

Methodes waar ik graag mee werk zijn systemisch werken, creatief werken en voice dialogue (meer lees je in deze Voice Dialogue toelichting).

Een coachingstraject bij de blauwe uil bestaat uit een intakegesprek en doorgaans vijf tot acht gesprekken van 1 à 1,5 uur.

‘Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen, daar ligt je roeping’
~Aristoteles~

Studiekeuzecoaching

Je beroepsopleiding of studie moet je al heel jong kiezen. Meestal ken je jezelf dan nog niet zo goed. Ik help jongeren om zichzelf te leren kennen, om van daaruit een passende opleiding te kiezen.

Met de studiekeuzecoaching van de blauwe uil ontdek je wat voor jou belangrijk is, waar jij blij van wordt, welke unieke talenten je hebt. Vanuit die zelfkennis kun je een betere keuze voor een opleiding maken.

Studiekeuzecoaching is geschikt voor eindexamenleerlingen, jongeren die na de middelbare school een tussenjaar nemen, of jongeren die tijdens hun vervolgopleiding ontdekken dat ze niet op de goede plek zitten.

Je start met een persoonlijk intakegesprek en hebt daarna ongeveer vijf individuele coachingsgesprekken waarin je de verschillende opdrachten doet om te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Onderdeel hiervan is ook een officiële beroepskeuzetest. Ook tussen de gesprekken door krijg je opdrachten om thuis te doen. Meer lees je in de Flyer Studiekeuzeprogramma Vleugels.

‘Als je denkt dat je te klein bent om een verschil te maken,
probeer dan eens om met een muskiet te slapen’

~Dalai Lama~